Notice: Undefined index: ru in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 40

Notice: Undefined index: in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 52
Latvian Darts Organisation |
loader
2019-10-16
Latvijas kungu un dāmu izlases WDF Pasaules Kausa sacensībās Latvijas kungu un dāmu izlases WDF Pasaules Kausa sacensībās

Latvijas kungu un dāmu izlases WDF Pasaules Kausa sacensībās

LDO jaunumi, Sacensību jaunumi
No 7.līdz 12. oktobrim Rumānijas pilsētā Kluža-Napoka notika WDF Pasaules kauss šautriņu mešanā, kurā piedalījās 52 kungu, 46 dāmu un 19 jauniešu komandas. Latvijas izlases tika pārstāvētas tikai kungu un dāmu konkurencē. Latvijas kungu izlase šajā turnīrā nodemonstrēja līdz šim labāko sniegumu komandu konkurencē izcīnot 9. vietu.

Individuālās sacensības

Kungu konkurencē augstākais sasniegums padevās Laimonim Naglim, kurš pirmajā kārtā ar 4:2 pārspēja turku Furkan Gultekin, otrajā kārtā ar 4:3 pārspēja džersieti Steve Eusebini, bet trešajā kārtā ar 3:4 piekāpās amerikānim Joe Chaney ieņemot 33. vietu turnīrā. Kristapam Mickus pirmā kārta bija brīva, bet otrajā kārtā ļoti sīvā spēlē ar 3:4 zaudējums iepriekšējā Pasaules kausa ieguvējam kanādietim Jeff Smith un ieņēma 65. vietu. Savukārt Žanis Buklovskis pirmajā kārtā ar 0:4 piekāpās lietuvietim Mindaugas Barauskas, bet Aigars Strēlis pirmajā kārtā ar 3:4 piekāpās islandietim Pall A. Petursson. Žanim un Aigaram 129. vieta.

Dāmu konkurencē Zeltītei Stradei pirmā kārta bija brīva. Otrajā kārtā ar 4:3 tika pārspēta brazīliete Isabel Carneiro, bet trešajā ar 0:4 atzīts velsietes Chris Savvery pārākums. Arī Kristīnei Mickus pirmā kārta bija brīva un otrajā ar 4:1 tika pārspēta rumāniete Oana Cimpaco, bet trešajā kārtā ar 1:4 zaudējums japānietei Mayumi Ouchi. Kristīnei un Zeltītei rezultātā 33. vieta. Arī Marijai Ružānei pirmā kārta bija brīva, bet otrajā zaudējums ar 3:4 vācietei Lena Zollikofer un 65. vieta turnīrā. Savukārt Andai Seimanei pirmajā kārtā ar 2:4 zaudējums zviedrietei Maud Jansson un 129. vieta.

Pāru sacensības

Pāru sacensībās Kristapam ar Aigaru pirmā kārta bija brīva, bet otrajā ar 1:4 zaudējums somiem Suominen/Myller. Savukārt Žanim un Laimonim pirmajā kārtā ar 4:2 uzvara pār pakistāniešiem Deen/Asif, bet otrajā zaudējums ar 1:4 austrāliešiem Thompson/Rowe. Abiem duetiem 33. vieta.

Dāmu konkurencē pirmajā kārtā Anda un Kristīne ar 0:4 piekāpās anglietēm Hedman/O'Brien, bet Zeltīte un Marija ar 1:4 somietēm Nikula/Salminen. Abiem duetiem 65. vieta. 

Komandu sacensības

Kungu komandu apakšgrupu spēlēs mūsu puiši ar 9:6 pārspēja Gibraltāru un ar 6:9 piekāpās ASV izlasei un izslēgšanas spēlēm kvalificējās, kā otrie no savas apakšgrupas, kas jau bija līdz šim vēsturisks panākums, jo iepriekš Latvijas izlasei nav izdevies kvalificēties izslēgšanas spēlēm. Savukārt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 9:8 tika pārspēta Ungārijas izlase iekļūstot TOP 16 labāko komandu starpā. Cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā mūsu puiši ar 4:9 piekāpās Slovākijas izlasei un ieņēma augsto 9. vietu.

Arī mūsu dāmas ļoti sīvi cīnījās un vienīgais lielais zaudējums bija ar 1:9 pret ASV izlasi, kura svinēja visas uzvaras apakšgrupā. Vēl mūsu dāmas ar 5:9 piekāpās Holandei, ar 9:7 pārspēja Igauniju, ar 4:9 piekāpās Somijai un tikai ar 7:9 atzina Īru republikas dāmu pārākumu. Tādējādi dāmām 5 vieta grupā.

 Kopvērtējums

Mūsu puiši kopvērtējumā ieņēma 26. vietu 52 valstu konkurencē, bet dāmas 34. vietu 46 valstu konkurencē.

Spēļu statistikas

Article archive
Next tournament
26
OCT
2024