Notice: Undefined index: ru in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 40

Notice: Undefined index: in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 52
Latvian Darts Organisation |
loader
2019-10-05
Latvijas izlasēm zelts un sudrabs Baltijas Kausā 2019 Latvijas izlasēm zelts un sudrabs Baltijas Kausā 2019

Latvijas izlasēm zelts un sudrabs Baltijas Kausā 2019

LDO jaunumi, Sacensību jaunumi
Latvijas kungu un dāmu izlases aizvadīja teicamus startus 28. un 29. septembrī Lietuvas pilsētā Traķos notiekošajās Baltijas Kausa sacensībās. Kungi izcīnīja Baltijas čempionu titulu, bet dāmas vicečempionu tilutu.

Kopumā sacensībās piedalījās 32 kungu komandas (128 spēlētāji) un 10 dāmu komandas (40 spēlētājas).

Sestdiena iesākās ar individuālajām sacensībām, kur kungu konkurencē Kristaps Mickus izcīnīja 5. vietu, Aigars Strēlis un Laimonis Naglis izcīnīja 9. vietu, bet Žanis Buklovskis ieņēma 33. vietu.

Dāmu konkurencē Kristīne Mickus un Marija Ružāne izcīnīja 9. vietu, Anda Seimane izcīnīja 17. vietu un Zeltīte Strade ieņēma 33. vietu.

Pēc individuālajām sacensībām pēcpusdienā sākās komandu sacensības, kuras mūsu abām komandām izvērtās ļoti veiksmīgas. Kungi apakšgrupā svinēja trīs pārliecinošas uzvaras ar 9:2, 9:1 un 9:4 izslēgšanas spēlēm kvalificējoties, kā pirmie savā apakšgrupā. Savukārt izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā ar 9:4 tika pārspēta Paddy Whelans 1 komanda un ceturtdaļfinālā ar 9:6 tika pārspēta Lietuvas nacionālā izlase, kuru pirms turnīra daudzi uzskatīja par favorītiem. Savukārt pusfinālā ar 9:3 tika pārspēta komanda no Baltkrievijas. 

Kā vēlāk izrādījās, tad svētdienas vakara finālā tika izšķirts gan komandu sacensību gan kopvērtējuma pirmās vietas liktenis. Finālā mūsu kungi sacentās ar citu Baltkrievijas komandu un spēle izvērtās ļoti spraiga. Lai gan baltkrievi praktiski visas spēles garumā bija vadībā, tad mūsējie parādīja raksturu un spēja gan izlīdzināt spēli 8:8, gan arī svinēt uzvaru izšķirošajā legā un visā spēlē. Uz izšķirošo legu komanda uzlika Kristapu, kurš to aizvadīja teicami neatstājot pretiniekiem ne mazākās iespējas. Mūsu kungu izlase izcīnīja gan komandu gan kopvērtējuma čempionu titulus.

Dāmu konkurencē mūsu meitenes apakšgrupā svinēja trīs uzvaras ar 9:0, 9:3 un 9:4 un piedzīvoja vienu zaudējumu pret Lietuvas izlases dāmām ar 6:9, bet ar to bija pietiekoši, lai kvalificētos izslēgšanas spēlēm. Izslēgšanas spēļu pusfinālā mūsu meitenes ar 9:4 pārspēja komandu Fortuna un finālā atkal tikās ar Lietuvas izlases dāmām. Taču arī šoreiz mūsu spēlētājas piedzīvoja zaudējumu ar 5:9 un ieņēma otro vietu komandu sacensībās.

Svētdienā tika izspēlētas pāru sacensības un visi fināli. Kungu konkurencē Aigars ar Kristapu izcīnīja 3. vietu pirmajās divās kārtās ar 4:0 pārspējot lietuviešu klubu komandas, bet astotdaļfinālā ar 4:3 pārspēja Lietuvas izlases nomināli pirmo pāri Mindaugas Barauskas un Arūnas Čiplys. Savukārt ceturtdaļfinālā ar 4:0 tika pārspēti Nauris Gleglu un Mareks Gražuls, bet pusfinālā ar 2:4 piekāpās nākamajiem pāru čempioniem Izotovam un Serkovam.

Savukārt Žanis un Laimonis pirmajā kārtā ar 4:1 pārspēja lietuviešus un tad spraigā cīņā ar 4:3 igauņus Tiit Haidak un Andres Sepp, astotdaļfinālā ar 4:0 tika pārspēti Uldis Zeitmanis un Valters Melderis, bet ceturtdaļfinālā pagalam nesekmējās ar dubultajiem un no 3:1 tika piedzīvots zaudējums 3:4 pret baltkrieviem Pontus un Luzhankov ieņemot 5. vietu pāru sacensībās.

Dāmu konkurencē Anda un Kristīne pirmajā kārtā ar 4:0 pārspēja Leningrad komandas spēlētājas, bet astotdaļfinālā ar 3:4 piekāpās Igaunijas izlases dāmām Triin Timmerman un Eve Jalakas ieņemot 9. vietu turnīrā.

Savukārt Marijai un Zeltītei pirmā kārta bija brīva, bet astotdaļfinālā ar 4:3 pārspēja Lietuvas izlases nomināli pirmo duetu Lušaiti un Juknaiti. Taču ceturtdaļfinālā ar 2:4 tika atzīts baltkrievu spēlētāju pārākums ieņemot 5. vietu turnīrā.

Kopvērtējumā kungu konkurencē Latvijas izlases puiši ar izcīnītu 121 punktu ieņēma pirmo ailīti aiz sevis atstājot baltkrievu komandu Devil Team ar izcīnītiem 100 punktiem, bet trešajā vietā krievu komanda Two Capitals. Mūsu kungi 2018. gadā izcīnīja 4. vietu, bet gadu iepriekš 8.vietu kopvērtējumā.

Dāmu konkurencē kopvērtējuma pirmā vieta ar izcīnītiem 167 punktiem Lietuvas izlasei, otrajā vietā ir Latvijas izlase ar 79 punktiem, bet trešajā ar 74 punktiem ierindojās Mix Team. Mūsu dāmas 2018. gadā izcīnīja čempionu titulu, bet 2017. gadā otrā vieta. 

Baltijas Kauss bija teicams pēdējais sagatavošanās posms pirms mūsu izlašu dalības WDF Pasaules kausā,kurš no 7. - 12. oktobrim norisināsies Rumānijā.

Vēlam mūsu izlasēm teicams startus un pašus augstākos sasniegumus.

Article archive
Next tournament
26
OCT
2024