Notice: Undefined index: ru in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 40

Notice: Undefined index: in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 52
Latvian Darts Organisation |
loader
2019-08-28
Priekules kausā jauni apmeklētības rekordi! Priekules kausā jauni apmeklētības rekordi!

Priekules kausā jauni apmeklētības rekordi!

LDO jaunumi, Sacensību jaunumi
24. un 25. augustā Priekulē tika aizvadītas MEGOGO Latvijas reitinga šautriņu mešanas sacensības individuālajā un pāru konkurencē “Priekules kauss 2019”.

Šis turnīrs bija apliecinājums tam, ka Latvijas šautriņu metēju dzīve ir ar virzību augšup, jo dalībnieku skaits aizvien pieaug - sacensībās piedalās gan dalībnieki, kurus varētu dēvēt par šautriņu mešanas veterāniem, gan jauni spēlētāji. Kā turnīra atklāšanas runā atzina viens no sacensību organizatoriem un ilggadējiem šautriņu metējiem Aigars Strēlis:”Dažus no spēlētājiem pat es nepazīstu!” Un jāatzīst, ka vairāki no jaunajiem spēlētājiem rādīja atzīstamu sniegumu un konkurenci pieredzējušiem šautriņu metējiem, tāpēc iedrošinām jebkuru, kurš vēl šaubās, vai reitinga sacensības ir priekš viņa vai viņas – droši piesakies un dodies uz sacensībām!

Prieks arī par to, ka sacensības Latvijā regulāri apmeklē arī Lietuvas un Igaunijas sportisti. Šoreiz Igaunijas šautriņu metēji rādīja ļoti labu sniegumu, taču par visu pēc kārtas.

Sestdien, 24. augustā norisinājās individuālās sacensības. Junioru un jauniešu sacensībās dominēja Ralfs Laumanis (ŠMK Liepāja), kurš ieguva 1. vietu abās konkurencēs. Junioru turnīra finālā Ralfs pārspēja Markusu Jansonu (DK Vienradzis) ar rezultātu 3:2. Junioru sacensībās piedalījās 10 dalībnieki. Savukārt, jauniešu sacensībās Ralfs Laumanis pārspēja Ralfu Lieģi (DK Vienradzis) ar rezultātu 3:0. Jauniešu sacensībās piedalījās 11 dalībnieki. Vēlamies arī atzīmēt, ka Ralfs Laumanis (un arī citi jaunieši) pēdējā laikā rāda ļoti atzīstamu sniegumu arī pieaugušo spēlētāju konkurencē, kas liek cerēt, ka Latvijā aug jauni, perspektīvi sportisti. Ralfs Laumanis pieaugušo konkurencē šajās sacensībās izcīnīja 5. vietu.

Dāmu konkurencē piedalījās 20 dalībnieces un uzvaru turnīrā šoreiz izcīnīja Latvijas čempione Kristīne Mickus (ŠMK Priekule), finālā ar rezultātu 5:3 pārspējot Andu Seimani (BDK Lūsis). Kristīnei veiksmīgas arī padevās pāru sacensības svētdienā, 25. augustā. Tajās pārī ar Irēnu Bauzi viņas finālā ar rezultātu 4:2 pārspēja Mariju Ružāni un Zeltīti Stradi (SK KUORSOVA). Pāru sacensībās dāmu konkurencē piedalījās 6 komandas. Individuālo sacensību gandarījuma turnīrā dāmām uzvarēja Sandija Andersone (Bams Darts), finālā pārspējot Alisi Medni (Vecpiebalga) ar rezultātu 2:0.

Kungu konkurencē Priekules kausā tika uzstādīts individuālo sacensību dalības rekords šogad – piedalījās 93 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas! Iepriekšējos gados uzvaras laurus pamīšus tika plūkuši lietuvieši un latvieši, taču šoreiz pienāca kārta uzvarētāja kausu virs galvas celt Igaunijas pārstāvim. Priekules kausa 2019 uzvarētājs kungu konkurencē  - Igaunijas izlases spēlētājs Meelis Aule. Meelis finālā ar rezultātu 5:3 pārspēja Arūnas Čiplys no Lietuvas. Jāpiezīmē, ka Arūnas Priekules kausu iepriekšējos gados tika izcīnījis 6 reizes, taču šoreiz fināla pretinieks izrādījās stiprāks. Gandarījuma turnīrā uzvarēja Markuss Jansons (DK Vienradzis), finālā ar rezultātu 2:0 pārspējot Sandi Freibergu.

Pāru sacensībās kungu konkurencē uzvaru guva divi citi Igaunijas izlases pārstāvji – Raido Kruusvee un Andress Paal. Viņi saspringtā finālā ar rezultātu 4:3 pārspēja Latvijas izlases pārstāvjus Aigaru Strēli un Kristapu Mickus (ŠMK Priekule). Kungu pāru turnīrā piedalījās 26 komandas.

Arī šajās sacensībās tiešsaistē tika translētas gan atsevišķas grupu, gan izslēgšanas spēles, kā arī visas fināla spēles. Šo spēļu ierakstus ir iespējams aplūkot Latvijas Darts organizācijas Facebook lapā vai Youtube profilā.

Visu sacensību rezultāti ir pieejami Latvijas Darts organizācijas mājaslapā:

Individuālo sacensību rezultāti

Pāru sacensību rezultāti

Sakām paldies Šautriņu mešanas klubam Priekule un Priekules novada pašvaldībai par sacensību organizēšanu, MEGOGO par vertīgu balvu nodrošinājumu sacensību uzvarētājiem un, protams, visiem dalībniekiem par azartu, cīņassparu un piedalīšanos!

Nākamās MEGOGO reitinga sacensības norisināsies 21. Septembrī Irlavā. Vēlam visiem veiksmi treniņos un uz tikšanos Irlavā!

Article archive
Next tournament
26
OCT
2024