Notice: Undefined index: ru in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 40

Notice: Undefined index: in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 52
Latvian Darts Organisation |
loader
2019-04-02
Noskaidroti „Vecpiebalgas kausa 2019” ieguvēji Noskaidroti „Vecpiebalgas kausa 2019” ieguvēji

Noskaidroti „Vecpiebalgas kausa 2019” ieguvēji

LDO jaunumi, Sacensību jaunumi
2019. gada 30. martā Vecpiebalgā pirmo reizi norisinājās Latvijas reitinga sacensības šautriņu mešanā. Sacensības izvērtās spraigas, interesantas un kupli apmeklētas. Tajās piedalījās 79 kungi, 30 dāmas, 11 jaunieši un 7 juniori.

Sacensības sākās ar junioru (dalībnieki līdz 15 gadu vecumam) turnīru, kurās uzvaru finālā ar rezultātu 3:2 guva Ralfs Lieģis (DK Vienradzis), pārspējot Ralfu Laumani (ŠMK Liepāja). Ir pieejams fināla spēles protokols.

Junioru grupu turnīra rezultāti

Junioru play-off spēļu rezultāti

Dāmu konkurencē sacensības sākotnēji norisinājās 8 grupās un no katras grupas izslēgšanas spēlēm kvalificējās 2 labākās spēlētājas. Jau otro turnīru pēc kārtas dāmu finālā tikās Sarmīte Lavrentjeva un lietuviete Algina Juknaite. Arī šoreiz, tāpat kā iepriekšējās sacensībās, uzvaru un līdz ar to arī pirmo Vecpiebalgas kausu dāmām izcīnīja Sarmīte. Fināla rezultāts – 5:3. Šī uzvara ļauj Sarmītei izvirzīties Latvijas reitinga 1. vietā dāmu konkurencē. Spēles ierakstu ir iespējams noskatīties Latvijas Darts organizācijas Facebook lapā, savukārt spēles protokols pieejams sekojot šai saitei. Pusfinālā Sarmīte ar pārliecinošu rezultātu 5:0 pārspēja Mariju Ružāni (SK Kuorsava), savukārt Algina ar 5:3 pārspēja Kristīni Mickus (ŠMK Priekule).

Dāmu grupu turnīra rezultāti

Dāmu play-off spēļu rezultāti

Kungu konkurencē grupu izspēle notika 16 grupās. Šajā turnīrā lielisku sniegumu parādīja Jānis Kupšis (DK VIENRADZIS), kurš jau otrajās sacensībās pēc kārtas spēja iekļūt finālā. Jāpiezīmē, ka visas dienas laikā līdz finālam Jānis zaudēja kopskaitā tikai 5 legus astoņās spēlēs. Finālā Jānim pretim stājās lietuvietis Arūns Čiplys. Spēle gāja punkts punktā, taču spēles izskaņā Arūnam padevās veiksmīgāki legu nobeigumi un Arūns svinēja uzvaru ar rezultātu 5:3. Iepriekš pusfinālā Jānis ar rezultātu 5:2 pārspēja Ilvaru Drauli, savukārt Arūns uzvarēja Aivaru Šutku (SK Koursava) – 5:3. Arī kungu fināla spēles ierakstu ir iespējams noskatīties LDO Facebook lapā un spēles protokolu - mājaslapas dartsconnect.com ierakstā.

Kungu grupu turnīra rezultāti

Kungu play-off spēļu rezultāti

Uzvarētāji tika noskaidroti arī jauniešu konkurencē (dalībnieki līdz 18 gadu vecumam). Finālā tikās Roberts Buļko (ŠMK PRIEKULE) un Ralfs Laumanis (ŠMK LIEPĀJA). Šoreiz spēcīgāks bija Ralfs, svinot uzvaru ar rezultātu 3:2. Iepriekš Ralfs pusfinālā uzvarēja Ralfu Lieģi (DK VIENRADZIS) ar rezultātu 2:0, savukārt Roberts pusfinālā spēja uzvarēt Andri Jēci (ŠMK LIEPĀJA) ar rezultātu 2:0. Fināla spēles protokols pieejams šeit.

Jauniešu grupu turnīra rezultāti

Jauniešu play-off spēļu rezultāti

Tiem dalībniekiem, kuriem neizdevās izkļūt no grupām, bija iespēja piedalīties gandarījuma „301 double-in, double-out” turnīrā, kurā kungu konkurencē finālā Harads Trankals (ŠMSK Asās Adatas) ar rezultātu 2:0 uzvarēja Kasparu Abramenko (NB Darts), savukārt dāmām gandarījuma kausu izcīnīja Biruta Skvirecka (Bauskas Darts), finālā pārspējot Avelīnu Lāci (Vecpiebalga) ar rezultātu 2:0.

Dāmu gandarījuma turnīra rezultāti

Kungu gandarījuma turnīra rezultāti

Sakām lielu paldies šautriņu mešanas klubam „Vecpiebalga” par turnīra organizēšanu, kā arī Vecpiebalgas novada domei, Vecpiebalgas kultūras namam par atbalstu, un protams arī visiem dalībniekiem, kas ar savu dalību atbalsta šautriņu sporta attīstību Latvijā.

Uz tikšanos 13. un 14. aprīlī. Jēkabpilī, kur Latvijas reitinga sacensības norisināsies divu dienu garumā!

 

Article archive
Next tournament
26
OCT
2024