Notice: Undefined index: ru in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 40

Notice: Undefined index: in /home/latviadarts/public_html/locale.php on line 52
Latvian Darts Organisation |
loader
2019-04-15
Veiksmīgi aizvadīts šautriņu mešanas turnīrs Jēkabpils Kauss 2019 Veiksmīgi aizvadīts šautriņu mešanas turnīrs Jēkabpils Kauss 2019

Veiksmīgi aizvadīts šautriņu mešanas turnīrs Jēkabpils Kauss 2019

LDO jaunumi, Sacensību jaunumi
2019. gada 13. un 14. aprīlī Jēkabpilī jau 19. reizi norisinājās Latvijas reitinga šautriņu mešanas sacensības „Jēkabpils kauss 2019”. Šogad tika uzstādīts Jēkabpils sacensību apmeklētības rekords – piedalījās 77 kungi, 24 dāmas, 9 jaunieši un 8 juniori.

Šīs sacensības bija īpašas divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, šīs sacensības norisinājās 2 dienu garumā un tika izspēlēts arī pāru turnīrs. Un otrkārt, šoreiz ne tikai finālistiem bija iespēja spēlēt uz fināla mērķa – izmēģinājuma kārtā uz fināla mērķa tika izspēlētas arī atsevišķas grupu un izslēgšanas spēles, lai izmēģinātu online video translācijas funkcionalitāti, par ko spēlētāji bija patīkami pārsteigti un priecīgi par šādu iespēju. Tas nozīmē, ka ir saglabājušies ievērojams skaits spēļu ierakstu, kurus var redzēt Latvijas Darts organizācijas Facebook profilā, un sportisti var aplūkot un izanalizēt savu spēli ar „skatu no malas”. Balstoties uz pozitīvo pieredzi, arī nākamajās sacensībās turpināsim video translācijas attīstību.

Šoreiz sacensības visās kategorijās norisinājās paralēli. Junioru konkurencē (līdz 15 gadiem) labākais šoreiz bija Ralfs Lieģis (DK Vienradzis), kurš finālā ar rezultātu 3:2 pārspēja Robertu Buļko (ŠMK Priekule).

Ralfs Lieģis arī jauniešu konkurencē (līdz 18 gadiem) iekļuva finālā, kurā ar 0:3 piekāpās Ralfam Laumanim (ŠMK Liepāja).

Junioru un jauniešu fināla spēļu ierakstus skatiet LDO Facebook lapā

Dāmu konkurencē jau 3. sacensības pēc kārtas nepārspēta bija Sarmīte Lavrentjeva. Šoreiz finālā viņai pretim stājās Latvijas čempione Kristīne Mickus (ŠMK Priekule)., kuru Sarmīte pārspēja ar rezultātu 5:2. Iepriekš Sarmīte pusfinālā ar rezultātu 5:2 uzvarēja Kristīni Zaķīti (Bams Darts), savukārt Kristīne ar rezultātu 5:1 Mariju Ružāni (SK Kuorsava). Dāmu fināla spēles ieraksts ir pieejams LDO Facebook un Youtube profilos.

Kungiem finālā tikās divi „SK Kurosava” sportisti – Laimonis Naglis un Aivars Šutka. Laimonis, visas dienas garumā rādīdams stabilu sniegumu, fināla spēlē bija sprīdi pārāks par Aivaru un uzvarēja ar rezultātu 5:1. Iepriekš pusfinālā Laimonis ar tādu pašu rezultātu pārspēja spēcīgo lietuvieti Mindaugas Barauskas, savukārt Aivars ar spēcīgu spēli pārspēja Latvijas reitinga līderi Žani Buklovski (Asās Adatas) – 5:2. Arī kungu fināla spēles ieraksts ir pieejams LDO Facebook un Youtube profilos.

Kā jau ierasts Latvijas reitinga turnīros, tika izspēlēts arī gandarījuma turnīrs „301 double-in, double-out”, kurā bija iespēja piedalīties tiem spēlētājiem, kas neizkļuva no apakšgrupām. Vēlamies atzinīgi uzteikt arī šī turnīra dalībniekus un uzvarētājus, jo šo turnīru nebūt nav viegli uzvarēt, jo ir divtik labi jāspēj labi iemest dubultie sektori, kā arī jāspēj rast vajadzīgā motivācija un cīņas spars pēc iespējams ne pārāk veiksmīgi aizvadītām grupas spēlēm. Dāmu konkurencē šoreiz labākā bija Sandija Andersone (Bams Darts), kura finālā pārspēja Vitu Purviņu (ŠMK Kuldīga) ar rezultātu 2:1. Savukārt kungiem jau otro reizi šajā sezonā uzvaru izcīnija Kirils Staruhins (Asās Adatas), finālā ar rezultātu 2:0 uzvarot Guntaru Stipinu (Vecumnieki).

Visu individuālo turnīru rezultāti ir pieejami Latvijas Darts organizācijas mājaslapā.

Svētdien, 14. aprīlī norisinājās pāru turnīri dāmu un kungu konkurencē. Šajā turnīrā dominēja Priekules šautriņu metēji. Dāmu konkurencē uzvaru izcīnīja Irēna Bauze un Kristīne Mickus, kuras finālā ar rezultātu 4:1 pārspēja Helēnu Brūnu un Laimu Upenieci. Savukārt kungiem spēcīgākie bija Aigars Strēlis un Kristaps Mickus. Viņi finālā uzvarēja Nauri Gleglu un Aivi Konstantinoviču ar rezultātu 4:2.

Pāru turnīru rezultāti.

Arī no šīm sacensībām ir pieejami spēļu ieraksti no izspēlēm visas dienas garumā, kā arī fināla spēļu ieraksti. Tos meklējiet LDO Facebook un Youtube kanālos.

Sakām lielu paldies “BDK Lūsis” par sacensību organizēšanu un viesmīlīgo uzņemšanu Jēkabpilī, kā arī visiem sacensību dalībniekiem par piedalīšanos un cīņas sparu. Uz tikšanos nākamajās reitinga sacensībās, kas notiks 25. maijā Bauskā!

 

Article archive
Next tournament
26
OCT
2024