loader
2019-01-22
Ir noskaidroti 2019. gada Latvijas čempioni šautriņu mešanā! Ir noskaidroti 2019. gada Latvijas čempioni šautriņu mešanā!

Ir noskaidroti 2019. gada Latvijas čempioni šautriņu mešanā!

LDO jaunumi, Sacensību jaunumi
Aizvadītās nedēļas nogalē no 18.-20. janvārim Apšuciemā viesnīcā  „Hotel SPA Arkadia”  uz Latvijas čempionātu šautriņu mešanā bija ieradušies   88 kungi,  23 dāmas, 11 jaunieši  un 8 juniori. 

Piektdienas vakarā, 18.01., sākās pielozēto pāru sacensības, uz kurām bija pieteikušies 16 pāri. Sacensības izvērtās ļoti spraigas un interesantas, par to parūpējās izlozes datorprogramma, kas salozēja ļoti interesantus pārus.  Finālā ar rezultātu 3:1 pārāki bija  Zeltīte Stade un Kristaps Mickus  uzvarot Helēnu Brūnu un Nauri Gleglu.   Šie pāri aiz sevis atstāja 3. vietas ieguvējus  Vitu Purviņu un Aivi Konstantinoviču kā arī  Laimoni Nagli un Uldi Zeitmani.

Pielozēto pāru grupu rezultāti

Pielozēto pāru play-off rezultāti

Otrajā sacensību dienā, 19.01., tika aizvadītas individuālās sacensības junioriem, jauniešiem, dāmām un kungiem. Kā teikts zināmā parunā, jaunatne ir mūsu nākotne, tāpēc jaunākajiem sacensību dalībniekiem tika dots pirmais starts. Junioru grupā  pārliecinoši spēlējošais Liepājas sportists Ralfs Laumanis izcīnīja čempiona titulu ar 3:0  finālā pārspējot savu kluba biedru Ralfu Lieģi. 3.vietā liepājnieki  Roberts Lieģis un Roberts Buļko.

Junioru grupu rezultāti

Junioru play-off rezultāti

Jauniešu konkurencē Ralfs Laumanis  šajā sacensību dienā tika kronēts par čempionu otro reizi, jo finālā ar rezultātu 3:1 bija pārāks par 2. vietas ieguvēju Robertu Buļko, bet 3.vietas izcīnīja   Roberts Lieģis un Markus Jansons.

Jauniešu grupu rezultāti

Jauniešu play-off rezultāti

Kungu konkurencē par Latvijas čempionu 2019. kļuva spēcīgākais Latvijas šautriņu metājs Madars Razma (ŠMK Priekule), finālā ar rezultātu 5:2 pārspējot Laimoni Nagli no "SK KUORSOVA", bet 3. vietas vīriešiem izcīnīja Aigars Strēlis (ŠMK Priekule) un Gatis Lancers no Valmieras, kuri aiz sevis atstāja 5. vietas ieguvējus Kristapu Mickus (ŠMK Priekue), Rihardu Slišānu (DK Vecumnieki), Gati Ozolu (DK Irlava) un Nauri Gleglu (BAMS).

Kungu grupu rezultāti

Kungu play-off rezultāti

Dāmu konkurecē pārsteigumu nebija. Parādot stabilu, pārliecinošu spēli visa gada garumā un Latvijas čempionātā, savu otro Latvijas čempiones titulu izcīnīja  Kristīne Mickus (ŠMK Priekule), kura  finālā ar rezultātu 5:2 pārspēja Avelīnu Lāci (ŠMK Vecpiebalga). Čempionāta 3. vietas ieguvējas Zeltīte Stade (SK KUORSOVA) un BAMS kluba pārstāve Kristīne Zaķīte aiz sevis atstāja 5. vietā Mariju Ružāni (SK KUORSOVA), Aretu Kovaļevsku (SK Bauskas darts), Sandiju Andersoni (BAMS) un Andu Seimani. (BDK "Lūsis")

Dāmu grupu rezultāti

Dāmu play-off rezultāti

No apakšgrupas neizkļuvušie spēlētāji, spraigā cīņā sadalīja gandarījuma kausus.K ungu konkurencē to izcīnīja Andris Ziemelis ("ŠMK Priekule”), dāmu – Biruta Skvirecka („SK Bauskas darts”).

Kungu gandarījma kausa rezultāti

Dāmu gandarījuma kausa rezultāti

Sacensību trešajā dienā, 20.01., cīņā par pāru čempionu kausiem bija ieradušies 11 dāmu un 33 kungu pāri. Par čempioniem kungu pāru konkurencē finālā ar rezultātu 4:2 nepārspēti palika "ŠMK Priekule” sportists Madars Razma un „SK KUORSOVA” spēlētājs  Rihards Tomašickis, bet Priekules pārim Aigaram Strēlim un Kristapam Mickus 2. vieta un vicečempionu tituls. „ŠMSK Asās  Adatas” kluba sportisti Žanis Buklovskis un Uldis Zeitmanis un „BAMS” kluba sportisti  Nauris Gleglu un Mareks Gražuls 3. vietā. 

Kungu pāru grupu rezultāti

Kungu pāru play-off rezultāti

Dāmu pāru konkurencē patīkamu pārsteigumu sarūpēja BAMS pārstāve Sandija Andersone un ŠMSK Asās Adatas spēlētāja Ieva Brikmane-Buklovska finālā ar rezultātu 4:2 pārliecinoši uzvarot "ŠMK Priekule" sportistes Irēnu Bauzi un Kristīni Mickus. "ŠMK Vecpiebalga" sportistes Avelīna Lāce un  Alise Medne un BAMS kluba pārstāves Sarmīte Lavrentjeva un Kristīne Zaķīte izcīnija 3.vietu.

Dāmu pāru grupu rezultāti

Dāmu pāru play-off rezultāti

Čempionātā tika sveikti arī 2018. gada Latvijas reitinga top 5 labākie sportisti: dāmu konkurencē 1. vietā Kristīne Mickus (ŠMK Priekule), 2. - Anda Seimane (BDK Lūsis), 3. - Marija Ružāne (SK KUORSOVA), 4. - Irēna Bauze (ŠMK Priekule) un 5. - Laima Upeniece (ŠMK Priekule), savukārt kungiem top 5  -  1. vietā - Kristaps Mickus (ŠMK Priekule), 2. - Aigars Strēlis (ŠMK Priekule), 3. - Rihards Tomašickis (SK KUORSOVA), 4. - Žanis Buklovskis (ŠMSK Asās adatas) un 5. - Laimonis Naglis (SK KUORSOVA).

Latvijas Čempionāts 2019 ir noslēdzies, kausi sadalīti, kādam mērķis piepildījies, bet kādam būs jāizvērtē sasniegumi un jāizvirza jauni mērķi. Ar čempionātu ir sākusies jauna Latvijas reitinga sezona šautriņu mešanā un nākamās sacensības notiks jau pavisam drīz 9. februārī Vaiņodē. Sekojiet informācijai un uz tikšanos! 

Article archive
Next tournament
26
OCT
2024

Gulbenes Boulings

loader

Sponsors